Mi azon fáradozunk, hogy ÖNÖK, pihenésük ideje alatt jól érezhessék magukat náluk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy semmilyen körülmény ne zavarja nyugalmukat. Ha ezen törekvésünk ellenére bármi zavaró tényezőt észlelnek, amivel nincsenek megelégedve, kérjük, haladéktalanul forduljanak a tulajdonoshoz!

Adatkezelés, számlázás:

Az érvényes foglaláskor meg kell adni a vendég kapcsolattartójának telefonszámát, amit bármilyen probléma, felmerülő fontos kérdések esetére, kapcsolattartásból a vendég/vendégek távozásáig megtartunk.

A szállásadóknak adatszolgáltatási kötelezettségük van az MTÜ (https://mtu.gov.hu/) felé. Érkezéskor a vendég köteles a szállásadónak átadni adatfelvétel céljából (BM okmányolvasóval) a személyes dokumentumait (útlevél vagy személyi igazolvány, lakcímkártya). A kötelező adatszolgáltatásról itt olvashat részletesebben : https://vizainfo.hu/szallashelyek.

Amennyiben nem szeretné az okmányait átadni a szálláshely tulajdonosának, előzetes vendégadat-rögzítésre is jogosult a vendég saját maga által. Az ehhez szükséges eljárást itt töltheti le/olvashatja: 

https://info.vendegem.hu/media/uploads/dokumentumok/sci_vendeg.pdf.

Mivel a NAV követelmény előírja a szolgáltatónak a számlázási kötelezettséget, és a számla kötelező eleme a számlázott fél neve és címe, valamint ha cég, akkor annak adószáma is, továbbá mivel e-számlát állít ki a tulajdonos, ezen kötelezettség teljesítéséhez szükségünk van az Ön lakcímkártyájára és e-mailcímére abban az esetben is, ha a vendég regisztrálja a vendégeket a Vendégem programban előzetesen. Amennyiben nem óhajtja átadni a tulajdonosnak a lakcímkártyáját, e-mailben is elküldheti a számlázási címet a foglalas@liviaapartmanok.hu e-mail címre.

A tulajdonos kijelenti, hogy a vendég/vendégek adatait nem használja fel más célból, csakis és kizárólag a fenti kötelezettségekhez, valamint a tulajdonos nem tárolja az adatokat nyomtatott formában. A számítógépen tárolt adatok addig tárolódnak, amíg a reklamáció lehetősége el nem évül.

Fizetés érkezéskor:
Érkezéskor a vendég köteles a fennmaradó szállásdíj összegét kifizetni, ha még nem lett kiegyenlítve. Vendégeink a házat csak a teljes szolgáltatási ár kifizetése és a kaució letétele után foglalhatják el!

A szálládíj nem tartalmazza az idegenforgalmi adót.

Kaució: A tulajdonos kauciót kérhet a vendégtől érkezéskor, melynek mértékét az érkezés előtt egyeztetik!

A kaució teljes összege visszajár, amennyiben a távozáskor a tulajdonos a szálláshelyet rendben találja.

Érkezési/távozási idő:

Vendégházunkat családi vállalkozásként üzemeltetjük, munkaidőnk változó, leginkább vendégeink érkezési idejéhez igazítjuk, ezért fontos az egymással való időegyeztetés. Mivel nem a szálláshelyen lakunk ezért előfordulhat, hogy nem tudjuk személyesen fogadni Önöket.

Ebben az esetben a kulcsokat egy kulcsszéfben találják majd, amelynek kódját az érkezés előtt küldjük el a megadott telefonszámra.

Kérem az érkezés idejéről minden esetben szíveskedjék tájékoztatni, hogy a szállásra való bejutást biztosíthassuk Önöknek!
A szállásokat az érkezés napján 15:00-tól lehet elfoglalni.

A távozás napján 10.00-ig kell elhagyni a szálláshelyet. Felár ellenében, előzetes megbeszélés alapján, lehetséges a későbbi távozás is. Fő szezonban, amikor délután már érkezik a következő vendég, sajnos nincs mód későbbi távozásra. Ez ügyben, kérem szíves megértésüket!

Kérjük, szíveskedjen maximum előző napon megbeszélni velünk, hogy hány óra felé szeretné elhagyni a vendégházat.

Látogatók (nem szállóvendégek) a szálláshelyen kizárólag napközben fogadhatók 23:00-ig a szállásadó engedélyével.

Dohányzás tilos a vendégházban, csak az udvaron megengedett. Elektromos cigarettára és IQOS-ra is vonatkozik! A csikkeket kérjük, az erre a célra fenntartott hamutartókba szíveskedjenek eldobni!

Házi kedvenceket a szálláshelyen nem tudunk fogadni.

Sátorozás: Sátrat a kertben elhelyezni TILOS.

Plédeket, törülközőket, takarókat a házból kivinni vagy a strandra elvinni szigorúan tilos!

Nyílt láng : tüzet rakni csak a kijelölt helyen lehet (szalonnasütő) a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával!
Fontos: nyílt lángot (gyertya, kerti sütögetés, és bármilyen más nyílt láng) szigorúan tilos egyedül hagyni az ingatlan bármely területén, személyes ottlét a láng mellett kötelező !

A grillezéshez és a bográcsozáshoz szükséges eszközöket kérjük, használat után tisztán tegyék vissza a helyére. A sütéshez szükséges fát, faszenet nem biztosítjuk, azt mindenkinek magának kell megvásárolnia. A grillezőt és a környékét kérjük használat után összetakarítani!

Kert : Kérjük ügyeljenek a növények épségére. Ahhoz, hogy növényeink kellő mértékben fejlődjenek, a nyári időszakban elengedhetetlen a rendszeres öntözés. Szívesen vesszük, ha vendégeink megöntözik a cserepes virágokat, a kert többi részének öntözését a tulajdonos intézi. Természetesen ezt igyekszünk diszkréten megoldani, de előfordulhat, hogy néha összefutunk a kertben.

Tisztaság: Takarító kollégáink nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a Vendégeink patyolat tisztán, fertőtlenítve foglalhassák el a szállásukat. Mivel két vendég érkezése között, nagyon gyorsan kell tökéletes munkát végezniük, előfordulhatnak apróbb hiányosságok. Ha ilyesmit észlelnek, kérem jelelezzék a tulajdonosnak, hogy mielőbb megoldhassuk a problémát! Kérem megértésüket is, Emberek vagyunk!

Tisztelettel megkérjük Önöket, hogy a falfelületre ne kenjék fel a rovarokat.

Amennyiben extrém koszos házat hagynak maguk után, úgy az extra takarítás díját kötelesek megfizetni, vagy azt a kaució összegéből levonjuk. 

Takarítás: az egy hétnél hosszabb tartózkodású vendégeinknek heti egy takarítást, ágynemű és törülköző cserét, előre megbeszélt időpontban biztosítunk. Igény esetén vendégeink felár ellenében extra takarítást is kérhetnek.

Kártérítés : A szálláshely és a berendezési tárgyak állagának, rendjének, tisztaságának fenntartása érdekében kérjük, tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonukban sem tennének.  Az ingatlan területén okozott kárt a károkozó, vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

A tulajdonosnak joga van az okozott kár összegét a kaucióból levonni!

Fenntartjuk a jogot a vendégkörünk megválogatására. Ittas állapotú, agresszív hajlamú vendégeket nem fogadunk! A tulajdonos jogában áll lemondani a szállást, ha a vendég nem tartja be a házirendet és ha megbontja a békét. Ebben az esetben a vendégnek nem áll módunkban visszafizetni az esetlegesen fennmaradó napokat.

Vendégpanasz : bármilyen panaszt figyelembe veszünk, és lehetőség szerint megoldunk személyesen.

Meghibásodás: Bármilyen meghibásodást észlel, kérjük haladéktalanul jelezze a tulajdonosnak, hogy mielőbb javíthassuk azt.

Felelősségvállalás : Felhívjuk figyelmét, hogy a szállásadónak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, parkolóban keletkezett sérülések stb.).

A vendég felelős, a saját viselkedéséért a házban és a kertben egyaránt, az esetleges balesetért maga viseli a következményeket. A szállás igénybevételével magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat. A feltételek/házirend nem elolvasása, nem ismerete, nem mentesít a következmények alól!!!

Ingyenesen biztosított eszközök kérésre: vasaló és vasalódeszka, valamint olló és varrókészlet.

Programokról és környékbeli látnivalókról  (posta, fő látnivalók, kirándulóhelyek, strandok, stb) weboldalunkon tájékozódhat. 

Fontos telefonszámok tűz és komolyabb baleset, valamint rendőrségi ügy esetén, amit legelőször hívjon :

    • Mentők 104

    • Tűzoltóság (katasztrófavédelem) 105

    • Rendőrség 107

    • Segélyhívó központ (egységes európai szám)112

A fenti számok bármelyikének hívása után kérjük, értesítse a tulajdonost is a házirend legelején lévő telefonszámon. Ne felejtse, hogy felelőtlen hívás esetén Ön viseli annak következményeit.

Amennyiben elégedettek a szállás szolgáltatásaival, szívesen vesszük értékelésüket a foglalás közvetítőjének oldalán (Airbnb, Booking, Szállás.hu, stb), a facebook-on vagy a Google Mapson.

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!