Hozzávalók:
- 1 kg süllő vagy fogas (egész hal)
- 3 evőkanál só
- 1 db burgonya (opcionális)
- 100 g finomliszt
- 100 g kukoricaliszt
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 liter napraforgóolaj
Elkészítés:
- A megtisztított halat megmossuk, szárazra töröljük, és levágjuk az oldalsó uszonyait. Mindkét oldalán 1-2 cm-enként bevágjuk, de a gerincig ne vágjunk. Sózzuk be kívül-belül, és hagyjuk állni 30 percig.
- Keverjük össze a liszteket és a fűszerpaprikát egy tálcán. Készítsünk elő egy másik tálcát papírtörlővel a lecsöpögtetéshez.
- A hal szájába tehetünk egy darab burgonyát, hogy sütés közben nyitva maradjon, de ez opcionális.
- Forgassuk meg a halat a lisztes keverékben, majd forró olajban süssük meg mindkét oldalát kb. 5-7 percig, amíg aranybarnára sül, és a hal húsa puha nem lesz.
- Szedjük ki a halat, és tegyük papírtörlőre, hogy lecsöpögtessük.
- Azonnal tálaljuk, tetszőleges körettel. Díszíthetjük citrommal vagy olajbogyóval, de egyszerűen is tálalható.
Jó étvágyat!